Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

In memoriam: Dokter Moolenburgh (1925 – 2018)

 

H.C. Moolenburgh, arts

H.C. Moolenburgh, arts

Hans Moolenburgh sr, de legendarische oud-huisarts en natuurarts, is op 6 november overleden. Hij bereikte de leeftijd van 93 jaar.

Maar niet alleen zijn leeftijd was een sprekend voorbeeld van wat hij uitdroeg. Ook de bevlogenheid waarmee hij tot voor kort nog lezingen gaf, laat zien dat hij tot in elke vezel leefde wat hij op het podium stond te vertellen. Dokter Moolenburgh laat ruim twintig boeken na waarin hij zijn tientallen jaren praktijkervaring als arts voor natuurlijke geneeswijze heeft vastgelegd.

Misschien nog wel het meest dankbaar mogen we hem zijn voor zijn inspanningen om het drinkwater in Nederland niet te fluorideren. In de jaren ’70 maakte hij zich, met een aantal anderen, sterk voor drinkwater zonder het schadelijke fluoride. In Duitsland en Frankrijk is men het drinkwater niet gaan fluorideren vanwege het gevaar voor de volksgezondheid. Er is geen enkel bewijs voor een positief effect op het gebit, zo benadrukt hij in zijn boek ‘U kunt veel meer dan u denkt’. Wel is er bewijs voor de schade die het aanbrengt aan het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Het vertraagt de schildklierfunctie. Het verstoort de prikkeloverdracht in de hersenen. Kinderen die dagelijks tanden poetsen met fluoride hebben statistisch een lager IQ. Een derde deel van de tandpasta waarmee gepoetst wordt, wordt door kleine kinderen immers ingeslikt. Het is kankerverwekkend. Dit is aangetoond door Dean Burk, voormalig directeur van het Nationale Kanker Instituut in de Verenigde Staten.

De inspanningen van Moolenburgh waren effectief. Fluoridering van het drinkwater werd verboden. Het complete verhaal over deze strijd is onderwerp van het boek ‘De nieuwe watergeuzen’, ook door dokter Moolenburgh. Het fluorideverbod is in de grondwet verankerd. Het is dus zo goed als onmogelijk om in Nederland ooit nog aan dit gevaar bloot te staan. Op deze manier leeft dokter Moolenburgh altijd voort. Eeuwig dankbaar.

Voor de boeken door dokter Moolenburgh: zie uitgeverij Lemniscaat

Post Tagged with

Comments are closed.

Praktijk Orthomoleculaire Therapie