Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

Homeopathie

C.F.S. Hahnemann, grondlegger van de homeopathie

C.F.S. Hahnemann (1755 – 1843)

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, ontwikkeld door de Duitse arts Hahnemann (1755 – 1843). Kenmerkend voor de homeopathie is dat naar een middel voor de ziekte wordt gezocht dat gelijksoortig is aan de ziekte zelf. Het Griekse ‘homoios’ betekent ‘gelijksoortig’. Het Griekse ‘pathos’ betekent ‘ziekte’.

Ter verduidelijking een voorbeeld. Sommige mensen worden druk van koffie en kunnen er niet van slapen. Als nu iemand met slapeloosheid bij een homeopaat komt, bestaat de kans dat hij het middel Coffea Cruda krijgt. Dit is koffie. Hij krijgt uiteraard niet simpelweg een kop koffie, maar een homeopathische bereiding van de koffieplant. Als dit het aangewezen middel is voor die persoon, zal de slapeloosheid afnemen.

Er zijn meerdere middelen die een homeopaat kan geven bij slapeloosheid. Een ander kenmerk van de homeopathie is dat naar het totale klachtenbeeld wordt gekeken. Alleen als de homeopaat inzicht heeft in uw volledige klachtenpatroon, kan hij het juiste middel kiezen. Daarbij zijn niet alleen uw huidige klachten van belang, maar ook uw ziektegeschiedenis. Verder wil de homeopaat weten welke ziekten in uw familie voorkomen. Ook zal hij vragen naar uw mentale functioneren, naar uw voedingsvoorkeuren en naar al het andere wat u zelf belangrijk vindt.

Banerji-protocollen bij ernstige aandoeningen

De Banerji-protocollen zijn specifieke methoden binnen de homeopathie voor de behandeling van een uiteenlopende reeks aandoeningen. Ze zijn ontwikkeld door de Indiase artsen Prasanta en Pratib Banerji, vader en zoon.

In hun kliniek in India hebben zij de supervisie over een team artsen die de zorg hebben over een totaal van ruim 300.000 mensen per jaar.

Banerji protocollen homeopathie

Vader Prasanta Banerji, arts, en zoon Pratib Banerji, arts

Misschien nog meer verrassend is het resultaat dat zij behalen bij de behandeling van ernstige aandoeningen, waaronder kanker. Globaal gezien is hun slagingspercentage bij kanker 50%.

Hun 60 jaar lange ervaring met de behandeling van vooral ernstige aandoeningen heeft hen in staat gesteld een ongekende expertise op te bouwen. De resultaten van de behandelingen zijn minutieus vastgelegd en systematisch verwerkt. Met deze schat aan gegevens was het mogelijk effectieve protocollen te ontwikkelen voor de meest uiteenlopende aandoeningen.

Naast kanker hebben de Banerji’s grote deskundigheid opgebouwd in de behandeling van ondermeer:

  • fibromyalgie en andere reumatische aandoeningen
  • osteoporose (botontkalking)
  • de Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
  • chronische blaasontsteking
  • migraine
  • schildklierafwijkingen en andere hormonale aandoeningen
  • eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen
  • aandoeningen van de ogen
  • voorhoofdsholteontsteking en aandoeningen van keel, neus en oor
  • aandoeningen van het zenuwstelsel

Hun expertise hebben zij beschikbaar gesteld voor homeopaten die gekwalificeerd zijn in de behandeling van ernstige chronische ziekten. Jeanine Slot werkt met deze protocollen, in combinatie met orthomoleculaire therapie. Zij combineert daarbij de ontdekkingen van meerdere wetenschappers op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde, zodat een optimale inzet van mogelijkheden wordt verkregen.

Het grootste onderzoekscentrum naar kanker ter wereld, het University of Texas MD Anderson Cancer Center, verricht al jaren lang onderzoek naar de effectiviteit van de Banerji-protocollen.

Voor meer informatie over de Banerji-protocollen, zie www.banerjiprotocolsnederland.nl 

 

© Jeanine Slot 2020

Praktijk Orthomoleculaire Therapie