Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

De Nationale Gezondheidsbeurs

De Nationale Gezondheidsbeurs doorslaand succes

Als er één ding duidelijk wordt als je De Nationale Gezondheidsbeurs bezoekt, is het wel de grote behoefte van mensen aan informatie. Blijkbaar voorzien andere bronnen daar niet of niet voldoende in. Dit maakt De Nationale Gezondheidsbeurs een doorslaand succes.

De Nationale Gezondheidsbeurs

De Nationale Gezondheidsbeurs die wordt gehouden van 5 t/m 8 februari in de Jaarbeurshallen in Utrecht is druk. Als bezoeker baan je je een weg door de gangpaden. De kraampjes zijn een mengeling van regulier en alternatief. Er is de gebruikelijke informatie over trimtoestellen en massagestoelen, maar ook de homeopathie is prominent aanwezig.

Opvallend is het aantal kraampjes met gezondheidsdrankjes, superfoods en apparaten om een gezonde smoothie te maken. Het lijkt een cultuur op zich. En dat is positief. Want een dagelijkse smoothie van verse, onbespoten en rauwe groente en fruit is een weldaad voor het lijf.

Een lange rij stond er voor het gratis laten meten van het cholesterol. Blijkbaar zijn deze mensen nog in de veronderstelling dat hoog cholesterol iets is waarvoor moet worden gewaakt. Dat is ook niet zo gek, omdat ons die boodschap in de afgelopen zestig jaar  veelvuldig is verteld.  Feiten en fabels over cholesterol

Als die mensen even waren doorgelopen, waren ze gestuit op het boek van de Deense arts en onderzoeker Ravnskov. De uitgever had een grote stand waar je letterlijk en figuurlijk maar nauwelijks omheen kon. Samengevat is de conclusie van het twintigjaar durende onderzoek van Ravnskov: een verhoogd cholesterol vormt geen extra risico voor het krijgen van een hartinfarct.

Ook daarin voorziet De Nationale Gezondheidsbeurs. In boeken die de bezoeker informatie geven die lijnrecht ingaat tegen de aloude boodschap van het gevaar van het cholesterol. Dit kon weleens de grootste meerwaarde zijn van de beurs. Informatie die je van je huisarts niet zult krijgen ligt daar gewoon voor het oprapen.

Post Tagged with ,

Comments are closed.

Praktijk Orthomoleculaire Therapie