Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

Lezing over ADHD

Lezing 12 novemberJeanine Slot geeft op 12 november een lezing over ADHD in haar praktijk aan de Prins Hendriklaan 27 in Nieuwegein.

Op woensdag 12 november houdt Jeanine Slot een lezing over ADHD. Het gaat er dan met name om hoe je dit op natuurlijke wijze kunt aanpakken. Adres: Prins Hendriklaan 27, 3433 EH Nieuwegein. Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij. Aanmelden van te voren is niet nodig.

Steeds meer kinderen krijgen het etiket ADHD opgeplakt. Ook steeds meer kinderen krijgen medicijnen tegen ADHD voorgeschreven. Meestal gaat het hierbij om Ritalin. Dit is de merknaam voor de stof methylphenidaat. Deze stof lijkt op cocaïne. De bijwerkingen daarvan kunnen uiteenlopen van buikpijn tot zelfmoordgedachten.

Diagnose ADHD

Jeanine Slot zal ingaan op de vraag wat de diagnose ADHD eigenlijk inhoudt. Is ADHD een ziekte? Hoe komt het dat deze aandoening vroeger veel minder voorkwam? Speelt voeding een rol in het ontstaan van ADHD? Zo ja, helpt een streng dieet dan? Of is er een andere oorzaak?

De medische wereld heeft geen andere “oplossing” voor ADHD dan medicijnen. Vaak werken deze niet. Of ze werken tijdelijk. In de lezing wordt uitgebreid ingegaan op de vraag of er alternatieven zijn. En zo ja, wat houden die in?

Als het gaat om voeding, is een aantal voedingsstoffen cruciaal bij ADHD. Eén daarvan is magnesium. Jeanine Slot zal uitgebreid ingaan op het belang van magnesium bij ADHD. Zij zal uitleggen dat onze voeding niet meer de benodigde hoeveelheid magnesium bevat. Dit kan resulteren in een breed scala aan klachten. Op lichamelijk vlak zijn dit met name klachten van zenuwen en spieren, zoals stijfheid, tics en spiertrekkingen. Op mentaal vlak zijn dit met name klachten van depressiviteit, burn-out, maar ook hyperactiviteit, nervositeit en een overgevoeligheid voor stress en geluid. Aanvulling van magnesium in de voeding is helaas voor veel mensen nodig. Maar de vorm waarin dit gebeurt is van belang. In de lezing wordt uitgelegd wat de beste vorm van magnesium is.

In de lezing is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zie ook de pagina op deze website over ADHD en voeding.

© 2014 Jeanine Slot

Comments are closed.

Praktijk Orthomoleculaire Therapie