Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

Een goede multivitamine

Een goede multivitamine bevat alle voedingsstoffen die we nodig hebben naast een gezonde voeding. Er is één uitzondering op die regel: vitamine C hebben we zoveel extra nodig dat die niet in een multi past. Vanuit orthomoleculair gezichtspunt hebben we minimaal 1000 mg vitamine C extra nodig per dag. Het liefst meer. Als deze 1000 mg in een multivitamine zou zitten, zou de tablet veel te groot worden. Daarom wordt die apart genomen.Handboek orthomoleculaire voeding

Dr. G.E. Schuitemaker is van huis uit apotheker en doctor in de geneeskunde. Hij is bovenal de absolute autoriteit op het gebied van de orthomoleculaire geneeskunde in Nederland. Hij heeft een reeks boeken over orthomoleculair geneeskunde op zijn naam staan. In zijn boek ‘Fit met voedingssupplementen’ geeft hij een duidelijk overzicht van wat een goede multivitamine zou moeten bevatten.

Het meest opvallend in deze lijst zijn het hoge gehalte aan het mineraal magnesium en de aanwezigheid van het mineraal borium. Voor mensen met osteoporose (botontkalking) is dit een uitkomst. Deze mineralen zijn twee van de zes cruciale voedingsstoffen om aan te vullen.

Verder bevat de lijst onder meer het advies om foliumzuur aan te vullen in de hoeveelheid van 400 mcg. Foliumzuur wordt ook in de reguliere geneeskunde onderkend als een belangrijke vitamine om aan te vullen, vooral bij zwangeren. Ook jodium wordt in hoge dosering geadviseerd, namelijk 100 mcg. Jodium is van belang voor het functioneren van de schildklier. De schildklier is van belang voor het hormonale systeem als geheel. Zelfs bij klachten als moeheid en depressiviteit kan het functioneren van de schildklier een rol spelen.

De lijst biedt een overduidelijk handvat voor het kiezen van de juiste multi. Samen met vitamine C vormt een multi met de geadviseerde hoeveelheden voedingsstoffen de optimale ondersteuning voor onze gezondheid. Voor meer informatie, zie ook de website van het kennisinstituut Ortho van dr. G.E. Schuitemaker

 

© Jeanine Slot 2016

Post Tagged with ,

Comments are closed.

Praktijk Orthomoleculaire Therapie