Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

Dr Rath geeft lezing in Nieuwegein

Aderverkalking kan voorkomen worden met vitaminen, volgens Dr Rath

Matthias Rath, arts

Dr Rath geeft hoogst zelden een lezing. Hij houdt zich vooral bezig met onderzoek. Vandaag echter was een grote uitzondering. Als Dr Rath een lezing gaf, was dat in Amsterdam of in Maastricht. Het was voor het eerst, voor zover mij bekend, dat hij in Nieuwegein sprak. Onderwerp van de lezing: hart- en vaatziekten kunnen voor een belangrijk deel voorkomen worden.

De oorzaak van een hartinfarct is in de reguliere geneeskunde niet bekend. Oorzakelijke factoren die worden aangewezen zijn stress en een verhoogd cholesterol. Het is de grote verdienste van Dr Rath dat hij de oorzaak van het hartinfarct in een heel andere richting heeft gevonden. In de lezing vanavond legde hij dit haarfijn uit.

In feite leiden de meeste mensen in de westerse wereld aan een lichte en chronische vorm van scheurbuik. Scheurbuik is de ziekte die vroeger op de schepen naar ‘de Oost’ voorkwam. Oorzaak: een gebrek aan vitamine C. Toen de schepelingen citroenen kregen, verdween de scheurbuik.

Scheurbuik betekent dat de wand van de bloedvaten scheurtjes vertonen. Bij een acute en ernstige vorm daarvan bloed je dan simpelweg dood. Bij veel mensen is de situatie zo dat de scheurtjes heel klein zijn. Het lichaam heeft dan tijd om die scheurtjes zelf te repareren. Het doet dat met cholesterol, wat in de lever wordt aangemaakt.

Op den duur ontstaan zo de atherosclerotische plaques. In de volksmond heet dit ‘aderverkalking’. Als het lichaam voldoende vitamine krijgt, is de noodzaak voor het aanmaken van extra cholesterol niet meer aanwezig. Bovendien kan vitamine C ervoor zorgen dat die plaques verdwijnen.

Langzaam komt er meer erkenning voor de vitale rol die vitamine C speelt in het behoud van onze gezondheid. Met al het onderzoek wat er is gedaan door Dr Rath en zijn onderzoeksteam wordt het hoog tijd dat de medische stand vitamine C integreert in de behandeling van hart- en vaatziekten.

Voor meer informatie, zie www.drrathresearch.org 

Post Tagged with , ,

Comments are closed.

Praktijk Orthomoleculaire Therapie