Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

De ziekte van Perthes en homeopathie

De ziekte van Perthes kan effectief worden behandeld met een aantal homeopathische middelen en voedingsstoffen.

Foto: www.orthopedie.nl

De ziekte van Perthes is een aandoening waarbij een deel van de heupkop afsterft. Het ontstaat bij kinderen rond de 6 jaar. Het duurt een paar jaar voor het bot zich weer herstelt. In de reguliere geneeskunde is geen methode voorhanden om dit te verhelpen of te verlichten. Meestal wordt rust voorgeschreven.

De homeopathie biedt goede mogelijkheden om het herstel van de aanmaak van botweefsel te bespoedigen. Herstel wordt verder bevorderd door een aantal specifieke voedingsstoffen in hoge dosering. Het gaat hier om een volstrekt natuurlijke benadering. Garanderen kunnen wij natuurlijk helemaal niets. De beschrijving van de ervaring hieronder laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Het verhaal van Peter

Als Peter bij mij komt is hij 7 jaar. De diagnose ‘Ziekte van Perthes’ is enkele maanden eerder gesteld. Het advies was zoveel mogelijk rust. Over een paar maanden zou een nieuwe foto worden gemaakt.

Peter had last van hevige pijn na een hockeywedstrijd. Hij had het gevoel dat het gewricht vast zat. Lopen ging prima, maar rennen was pijnlijk. Dat had hij dan ook al twee maanden niet gedaan.

Na een uitvoerige anamnese besluit ik tot een aantal homeopathische middelen. Deze worden aangevuld met enkele voedingsstoffen in hoge dosering. Op deze manier heeft het bot de optimale voeding voor een snellere opbouw.

Na een maand zegt Peter dat de pijn zo goed als weg is. Hij kan weer in alle houdingen zitten zonder dat het pijn doet. Het gevoel dat het gewricht vast zit is weg. Ook ‘jumpt’ hij weer zonder pijn. Tot grote verbazing van zijn moeder was hij de afgelopen week uit school komen rennen.

Bij de kinderfysiotherapeut had hij eerder moeten aangeven hoeveel pijn het deed als zij zijn heup bewoog. Hij gaf het cijfer ‘7’ aan, wat betekent dat het redelijk veel pijn deed. Nu, na een maand, gaf hij het cijfer ‘0’. Geen pijn. De fysiotherapeut zei dat ze dit nog niet eerder had meegemaakt.

Ik herhaal de homeopathische middelen in een iets hogere sterkte. Peter gaat gewoon door met de voedingssupplementen.

Na weer een maand wordt er een tweede foto gemaakt. Tot ieders verbazing is de kop van het heupbeen zo goed als volledig aangegroeid. De orthopeed kan dit niet verklaren. De kinderfysiotherapeut evenmin. Peter voelt geen enkele pijn meer.

Eerder al was besloten om een ‘second opinion’ te doen in het WKZ (Wilhelmina Kinder Ziekenhuis). Ook al is daar nu niet zoveel reden meer toe, toch besluiten ze de afspraak maar gewoon te laten staan. We zijn dan weer een maand verder. In het WKZ wordt opnieuw een foto gemaakt. Moeder zegt: “De arts van het WKZ staat voor een raadsel, als hij naar de foto’s kijkt. De Ziekte van Perthes is zo goed als weg. Het mag geen naam meer hebben. Peter mag alles weer doen, gymen, hockeyen en lekker buiten spelen en rennen.”

Dit verhaal illustreert hoe een homeopathische behandeling van een kind met de ziekte van Perthes eruit ziet en wat het resultaat ervan kan zijn. Let wel, dit betekent niet dat het bij elk kind zo goed werkt. Per kind wordt bekeken welke middelen moeten worden ingezet. Het hangt van diverse factoren af welk resultaat behaald gaat worden. Garanties zijn niet te koop. Vast staat wèl dat er goede mogelijkheden zijn om het herstel van de botaanmaak bij de ziekte van Perthes aanzienlijk te versnellen.

Dit verhaal is een exacte weergave van de feiten. Alleen de naam ‘Peter’ is om redenen van privacy gefingeerd.

Zie ook www.perthes-homeopathie.nl

Comments are closed.

Praktijk Orthomoleculaire Therapie