Praktijk Orthomoleculaire Therapie
Prins Hendriklaan 27
3433 EH Nieuwegein
info@orthomoleculair-nieuwegein.nl
Tel.: 030 – 7 85 77 85

Aanbevolen

Magnesium badkristallen

Magnesium als badzout is vaak effectief bij migraine, fibromyalgie, botontkalking, depressie, burn-out, ADHD, slapeloosheid en hoge bloeddruk. De aanbevolen vorm is magnesium-chloride omdat die het best door het lichaam wordt opgenomen.

Magnesium badzout

Na zuurstof en water is magnesium de belangrijkste stof die we nodig hebben. Het is betrokken bij ruim 300 processen in het lichaam. Daarom heet het ook wel ‘het witte goud’.

Aangezien het niet meer in voldoende mate in onze voeding zit, komt naar schatting ongeveer driekwart van de mensen magnesium tekort. Bovendien wordt de opname in ons lichaam verhinderd door stress, koffie, alcohol, suiker, sommige medicijnen en zware metalen (in grijze vullingen in ons gebit en in vaccins).

Een tekort aan magnesium kan een factor zijn in het ontstaan van een grote diversiteit aan klachten, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak, waaronder:

 • migraine
 • vermoeidheid
 • burn-out
 • depressie
 • fibromyalgie
 • botontkalking
 • slapeloosheid
 • hoge bloeddruk
 • suikerziekte
 • de Ziekte van Crohn
 • ADHD

Gek genoeg wordt magnesium het beste opgenomen in het lichaam via de huid. Van de magnesium in de voeding wordt maar 20% opgenomen. Van de magnesium die via de huid wordt aangeboden, wordt 80% opgenomen.

Er zijn verschillende vormen van magnesium. De voor het lichaam meest effectieve vorm is magnesiumchloride. ’s Werelds meest zuivere magnesiumchloride zit 2000 meter onder de grond bij Veendam, in Groningen.

Dit magnesiumchloride in de vorm van badkristallen is verkrijgbaar via de webshop in Veendam. Om direct naar de webshop in Veendam te gaan, KLIK HIER.

U kunt dit op twee manieren gebruiken:

 • in het bad (1 kilo badkristallen per keer, 1 maal per week)
 • in een voetenbad (125 gram badkristallen met 4 liter water, 2 à 3 maal per week).

U neemt het bad of voetenbad gedurende drie kwartier, of minimaal een half uur. Voor de meest effectieve opname is het verder van belang om het water zo warm mogelijk te houden. U kunt dit het beste doen door na een kwartier telkens wat (kokend) heet water bij te gieten.

Keltisch Zeezout

Keltisch Zeezout is afkomstig van de bodem van de Noordzee. Het bevat natriumchloride wat we Keltisch Zeezout, aanbevolen bij osteoporose ter vervanging van keukenzoutkennen als keukenzout en daarnaast een verzameling mineralen zoals kalium en magnesium. Het grote pluspunt van Keltisch Zeezout boven keukenzout is dat de onderlinge verhouding van de diverse mineralen in Keltisch Zeezout soortgelijk is aan de verhouding waarin deze mineralen in het lichaam voorkomen. Daarmee blijft de balans tussen de mineralen in het lichaam in tact.

Keukenzout bevat hoofdzakelijk natriumchloride. Eenmaal in het lichaam wil het zich weer binden aan de mineralen waar het voorheen aan gebonden was, namelijk kalium, magnesium en andere mineralen. Het onttrekt deze nu aan het lichaam, vooral aan de botten en tanden. Op deze wijze worden botten brozer en krijgt men eerder gaatjes in het gebit. Door Keltisch Zeezout te gebruiken in plaats van keukenzout wordt de natuurlijke balans van de mineralen in het lichaam behouden.

U kunt het bestellen bij de uitgeverij Succesboeken.nl

 

© Jeanine Slot 2020

Praktijk Orthomoleculaire Therapie